H Μέδουσα κολυμπάει παντού

Καλώς ήρθατε! H Μέδουσα κολυμπάει και στο Facebook: Join

Χάπι Βαλεντάινζ Ντέι!


Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου είναι κάλπικη, κούφια, σαν όρκος αγάπης που δεν τηρήθηκε. Εμπορικό κόλπο για τους αφελείς και ανασφαλείς ερωτοβαρεμένους. Μούφα λέμε! Όποιος πιστεύει στη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, μπορεί κάλλιστα να πιστεύει στον Άγιο Βασίλη. Και να δέσει μια πέτρα στο λαιμό του γιατί είναι θύμα. Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου είναι ψέμα, μην την πιστεύετε!

...εγώ όμως την πίστεψα, ρε γαμώτο, στην πιο αναπάντεχη στιγμή της, μπροστά σε ένα ανθοπωλείο της κακιάς ώρας, περασμένες 12 το μεσημέρι, στην Κυψέλη, ασφυκτικά γεμάτη ταλαίπωρους μετανάστες, παρέα με τον σκύλο μου το Μπάμπη.

Ο Μπάμπης χώνει τη μύτη του σε ένα μάτσο κιτρινισμένα λουλούδια και είναι έτοιμος να τα κατουρήσει. Τρέχω να τον προλάβω και βλέπω τον μαυριδερό και μάλλον άπλυτο Χασάν μπροστά στη βιτρίνα. Δεν ξέρω αν τον λένε Χασάν αλλά έτσι τον ονόμασα στη συνείδηση μου. Μιλάει με ένα φίλο του στα αγγλικά -όχι του προφίσιενσι, από τα άλλα. Ο Χασάν θέλει να πάρει για την κοπέλα του δώρο ένα κόκκινο αρκουδάκι με σοκολατάκια και δύο τριαντάφυλλα δεμένα στην πλάτη, εντελώς κιτς. Στην κοιλιά του αρκούδου γράφει με χρυσά γράμματα I LOVE YOU. Το χοντροκομμένο σύνολο κοστίζει μόλις 15 ευρώ όμως για τον Χασάν τα χρήματα αυτά ισοδυναμούν με οικονομίες ενός μήνα, μπορεί και παραπάνω.

Τι δουλειά να κάνει αυτός ο άνθρωπος; θα τρίβει τίποτα πατώματα, θα καθαρίζει τζάμια αυτοκινήτων σε φανάρια, άντε να μαζεύει και παλιοσίδερα από σκουπιδοτενεκέδες. Αλλά ο Χασάν αγαπά. Μια μαυριδερή και μάλλον εξίσου άπλυτη Σεχραζάτ, από τις πραγματικές, όμορφες Σεχραζάτ που κυκλοφορούν στον κόσμο μας. Τα μάτια του λάμπουν όσο και τα λευκά του δόντια σε απόλυτη αντίθεση με τη μουντή ζωή, σε πείσμα της. Ο Χασάν είναι ερωτευμένος. Είναι ολοφάνερο ότι η ανδρική καρδούλα του χτυπά στο κόκκινο για μια γυναίκα. Και δεν υπάρχει τίποτα άλλο.

Τον πλησίασα και του είπα Χάπι Βάλενταινζ Ντέι. Μου χαμογέλασε! Χωρίς φόβο. Εύχομαι να της πήρε το αρκουδάκι και να της αρέσει. Γιατί ο Χασάν, μα το θεό, και το δικό του και τον δικό μου, το εννοούσε το 
I LOVE YOU.

το κείμενο μου δημοσιεύτηκε την 16.02.2011 στην ιστοσελίδα Protagon.gr με τίτλο Χάπι Βαλεντάιν Χασάν! http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.anagnwstes&id=5349

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Adopt a Stray.gr!